Mennyi ideig tart a Kief? Megromlik a Kief?

  • Ossza Meg Ezt
Megan Johnson

A Kief a kannabisz néven is ismert marihuána növényről lehulló kristályos gyantás mirigyek.

A trichomák kiszáradásakor természetesen lehullanak, de a termelők a Kiefet kifejezetten azért gyűjtik és célozzák meg, hogy aztán önmagában fogyasszák el.

A Kief-et a marihuána más formáihoz is hozzáadják, hogy a hozzáadott magasságot elérjék.

A Kief sokkal erősebb, mint a virág, és többféleképpen is felhasználható. Füstölheted, lenyelheted, vagy akár hasist is készíthetsz belőle.

De a legintenzívebb hatást a kief elszívása adja. Mivel a Kief semleges ízű, bizonyos ételekhez hozzáadható anélkül, hogy az ízét eltorzítaná.

A reggeli kávéjához vagy teájához is adhatja.

A kief kristályokat vasalóval is hasissá lehet préselni. Később a préselt Kiefet pergamenpapírba lehet tekerni.

Tegyünk egy nedves ütközőt a pergamenpapírra, és ismét melegítsük fel, és a hasis elkészült.

Tehát, ha felhalmozott egy kis kiefet, és azon gondolkodik, hogy vajon megromlik-e, vagy hogyan tudja megőrizni, kérjük, olvasson tovább.

OLVASSA TOVÁBB Hogyan tart ki a karamell? Megromlik a karamell?

Hogyan mondhatom meg, hogy a Kief rossz?

A Kief korlátlan ideig eltartható, de a túl régi vagy penészgombával és baktériumokkal fertőzött anyag károsíthatja az egészséget.

Honnan tudod tehát, hogy mikor romlott meg, vagy mikor van itt az ideje kidobni? Beszéljük meg a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy inkább dobd ki, minthogy megpróbáld megőrizni.

Szagold meg. Minden az illatán múlik, hogy tudod, milyen friss és kellemes lesz a Kief. Ha az illat eltűnik, tudod, hogy nem lesz kellemes.

Ha a fű túl sokáig állt, akkor az íze fanyar lesz.

Az illatát és ízét teljesen elvesztett Kief valószínűleg elvesztette a hatásos vegyi anyagokat is.

Tapintsa meg az állagát. Ha a gyom túl szivacsos vagy törékeny, az azt jelzi, hogy vagy túl száraz, vagy túl nedves.

OLVASSA TOVÁBB Mennyi ideig tart az Aloe Vera gél? Megromlik az Aloe Vera gél?

A textúra megváltozása szintén annak a jele, hogy a Kief már nem hasznos vagy fogyasztásra alkalmas.

Ellenőrizze a penészgombákat. A kis penészgombák túl aprók lehetnek és nehezen észrevehetők.

Ezért nagyon fontos, hogy gondosan keresse a porszerű vagy homályos foltokat, amelyek észrevehetetlenek, de veszélyt jelentenek az egészségére.

A penészes Kiefnek dohos szaga lesz, mint a szénának.

Mennyi ideig tart a Kief? Megromlik a Kief?

Mint minden más növény, a marihuána levelei, rügyei és a Kief is megromlik. Nem lehet pontosan meghatározni a szavatossági idejét, mert nem jár le, mint a feldolgozott élelmiszerek.

De ha öreg, a hatékonysága csökken, ami nagy dolog, akár rekreációs, akár orvosi célokra használja.

A régi Kief megpenészedhet vagy elromolhat, de nem feltétlenül káros. Hacsak nincsenek egészségügyi problémáid, akkor a legjobb idő után is használhatod.

A rossz Kief íze kemény és törékeny lesz. Hajlamosak arra is, hogy baktériumokat növesszenek rajtuk. Penész is fog nőni, ami kifejezetten nem tesz jót az egészségednek.

OLVASSA TOVÁBB: Meddig tart az instant kávé? Megromlik az instant kávé?

Ha gyenge az immunrendszere, a fertőzött gyomnövény lenyelése vagy belélegzése súlyos betegséget okozhat, vagy akár halálhoz is vezethet.

Ezért a legjobb, ha kidobja, ha úgy gondolja, hogy a Kief túl régi, penészes vagy bármilyen módon szennyezett.

Általában a fű hat hónaptól egy évig marad friss, ha megfelelően tárolja. Ezután az aromája és a hatékonysága alapján kell eldöntenie, hogy elég jó-e a fű.

A Healthline szerint a fű egy év után elveszíti THC-jének 14 százalékát. Ezután tovább csökken, és négy év után 41% THC-t veszít.

A Kiefet, mint a marihuána minden más formáját, megfelelően kell tárolni, ha meg akarja hosszabbítani az eltarthatósági idejét.

A Kief kristályok érzékenyek, míg a műanyag zacskók és tartályok statikusak.

A helyes megoldás tehát az, ha légmentesen záródó üvegekben tartod őket, amelyek nem engednek be túl sok oxigént, ami potenciálisan tönkreteheti a Kiefet.

Ezt követően hűvös, száraz és sötét helyen tárolja. A gyomnövények fagyasztóban való tárolása szintén nem biztos, hogy jó ötlet, mivel a trichomák kristályai kiszáradhatnak.

OLVASSA TOVÁBB Hogyan tartható el a csirke? Megromlik a csirke?

A tároláshoz egy sötét, 77oF hőmérsékletű hely a legjobb.

Következtetés

A marihuána évtizedekig illegálisnak számított, de ma már teljesen legális a gyógyászati és rekreációs célú használata.

Vigyázni kell azonban, hogy a pszichológiai kockázatok ne legyenek nagyobbak, mint az előnyök.

A Kief, amely ugyanolyan hatásos, mint a marihuána bármely más része, fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre és alvásjavításra használható.

Ugyanakkor hallucinációt is okozhat, fokozhatja a hangulatot vagy depresszív hatást és véreres szemeket.

Az emberi szervezetre gyakorolt kémiai hatásától eltekintve a Kiefet biztonságosan használhatja, amennyiben megfelelően tárolja és jó állapotban van.

Adagolás: 1 adag

Mennyi ideig tart a Kief? Megromlik a Kief?

Előkészítési idő 15 perc Főzési idő 15 perc Teljes idő 30 perc

Összetevők

  • Kief
  • Légmentesen záródó tartályok vagy Ziplock zacskók
  • Címkék és jelölők

Utasítások

  1. Olvassa el alaposan az útmutatót, hogy megtudja, mennyi ideig tart.
  2. Ellenőrizze a "Szavatossági idő" megjelölést, hogy tudja, mikor jár le.
  3. Légmentesen záródó edényben, hűvös, sötét helyen (kamrában vagy hűtőben) tárolja.
  4. Használat előtt mindig ellenőrizze a romlás jeleit.

Megan Johnson szenvedélyes élelmiszer-rajongó és kreatív elme a népszerű blog, a Blog about Food mögött. Megan egy kisvárosban született és nőtt fel, és már fiatalon elkezdődött a főzés és az ízekkel való kísérletezés iránti szeretete. Gasztronómiai útja úgy indult, hogy szakácsiskolába járt, csiszolta tudását és bővítette ismereteit a nemzetközi konyhákról.Megan szakértelmének megosztására és mások inspirálására a konyhában indította el az Élelmiszerről szóló Blogot, hogy egy olyan platformot biztosítson, ahol kifejezheti szeretetét minden kulináris dolog iránt. A csábító ételfotózáshoz és az ínycsiklandó receptek készítéséhez való tehetségének köszönhetően a blogja gyorsan elkötelezett követőkre tett szert.Megan ételhez való hozzáállása az egyszerűségről és az öröm megtalálásáról szól. Úgy véli, hogy a főzés mindenki számára élvezetes élmény kell, hogy legyen, tudásszinttől függetlenül, és a blogja is ezt a filozófiát tükrözi. A gyors és egyszerű hétvégi vacsoráktól a kidolgozott hétvégi sütési projektekig minden alkalomra megfelelő receptek széles skáláját kínálja.Továbbá Megan vágya, hogy különféle kulináris hagyományokat és ízeket fedezzen fel a blogján. Lelkes utazóként kalandjaiból merít ihletet, ételeit pedig fűszerek és összetevők egyedi kombinációival tölti meg. Blogja kulináris útlevélként működik, és anélkül, hogy muszáj lenne, globális gasztronómiai utazásra viszi az olvasókathagyják el saját konyhájuk kényelmét.Meleg és lebilincselő írásmódjával Megan nem csak recepteket oszt meg, hanem értékes tippeket, trükköket és technikákat is közöl, amelyek képessé teszik olvasóit arra, hogy jobb szakácsokká váljanak. Az ételek iránti őszinte szenvedélye, valamint a megbízható és hozzáférhető receptek biztosítása iránti elkötelezettsége megerősítette blogját, hogy az ételkedvelők és a szakácsra törekvő szakácsok számára is elérhető legyen.Amikor Megan nincs a konyhában, ott lehet felfedezni a helyi termelői piacokat, felfedezni a rejtett kulináris gyöngyszemeket a városban, vagy új receptkoncepciókon agyalni. Megan Johnson ragadós lelkesedésével és a jó ételek iránti elkötelezettségével továbbra is inspirálja és örömet okoz olvasóinak, egy-egy ízletes recepttel.