Milyen íze van a kelbimbónak? Olyan íze van a kelbimbónak, mint a káposztának?

  • Ossza Meg Ezt
Megan Johnson

A kelbimbótól sokan félnek, különösen a gyerekek, és egyes szakácsok talán nem is vennék bele ezt a zöldséget a receptjeikbe, ha nem az egészségügyi előnyei miatt. Valójában ezek a kelbimbók csökkenthetik a koleszterinszintet.

De ami miatt ez a zöldség egyesek számára gyűlöletes, az az íze miatt van.

Mielőtt azonban kiközösítenénk ezeket az egészséges zöldségeket, a legjobb lenne, ha kiderítenénk az igazságot: milyen ízű a kelbimbó?

Furcsa, édes, keserű vagy szörnyű íze van? Nézzük meg.

De mielőtt bármi mást tennénk, engedje meg, hogy elmondjuk, mi is pontosan a kelbimbó.

Mi az a kelbimbó?

A kelbimbó a káposztafélék családjába, a Brassica, más néven keresztesvirágúak családjába tartozik. Ezeket a zöldségeket állítólag Rómában találták ki. De népszerűségüket tekintve a belgiumi Brüsszelben szerezték meg.

OLVASSA TOVÁBB Hogyan ízlik a Skate Wing? Jó ízű a Skate Wing?

A kelbimbó sokkal alkalmazkodóbb, mint gondolnád. Ráadásul tele van rosttal, vitaminokkal és aminosavakkal, valamint jó C-, A- és K-vitamin-, kálium- és folsavforrás. Akár utálod, akár szereted, a kelbimbó egészségügyi előnyei végtelenek.

Mindazonáltal ezek a zöldségek közeli rokonságban állnak a mustárzölddel, a kelkáposztával és a karfiollal. Úgy is néznek ki, mint a mini káposztafélék.

Milyen íze van a kelbimbónak? Olyan íze van a kelbimbónak, mint a káposztának?

Míg a kelbimbó meglehetősen kesernyés ízű lehet, különösen nyersen fogyasztva, megfelelő főzéssel diós és édes íze lehet.

A keserűséget azonban bizonyos főzési módszerrel csökkentheti. Az íz tehát attól függhet, hogyan főzi meg a csírákat.

Ez a zöldség viszont ízre nagyon hasonlít a káposztához, de a kelbimbó íze kissé enyhébb.

Más zöldségekhez és gyümölcsökhöz hasonlóan a kelbimbó, különösen a kisebb kelbimbók finomabbak és édesebbek lesznek.

OLVASSA TOVÁBB Hogyan ízlik a sas? Jó ízű-e a sashús?

Ha azonban nem elégedett az ízével, vagy túl erősnek találja, fontolja meg más ízesítők, például citromlé, olívaolaj, fokhagyma, só és bors hozzáadását.

Ami a tápértéket illeti, ezeknek a zöldségeknek a teljes glükozinolát-tartalma nagyobb, mint más keresztesvirágú zöldségeknek, például a brokkolinak, a mustárzöldeknek, a kelkáposztának és a répazöldeknek.

Ráadásul a kelbimbó kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint nagyobb rokonai.

Hogyan főzzük a kelbimbót

A kelbimbó főzésének számos módja van, de a legtöbb főzési technika során csak rövid idő alatt és kíméletesen főzik meg.

  • Párolt

Forraljuk fel a vizet, majd tegyük a csírákat egy gőzkosárba. Főzzük a zöldségeket körülbelül hét percig.

Ha azonban még ízletesebbé szeretné tenni, ízesítse citromlével, vajjal, sóval és borssal.

  • Sült

A sült ételek illata és íze semmihez sem fogható, sőt, talán ez a legjobb és legegyszerűbb módja a kelbimbó elkészítésének.

OLVASSA TOVÁBB Hogyan ízlik a yorkshire-i puding? Jó ízű a yorkshire-i puding?

Mindössze annyit kell tennie, hogy alulról levágja a megkeményedett szárat, és eltávolítja a kemény leveleket. Ezután vágja félbe a kelbimbókat, és dobja fel bors, olívaolaj és ízlés szerint só felhasználásával.

Süsse a kelbimbót 400 fokos Fahrenheit-fokos sütőben körülbelül 15 percig, vagy amíg megbarnul. Egy ilyen egyszerű előkészítéssel a legtöbbet hozhatja ki a kelbimbóból.

Ha azonban úgy érzi, hogy van kedve, akkor rengeteg receptet is kipróbálhat, amelyek közül az egyik a sült kelbimbó és zeller.

Mindazonáltal a mángoldot és a kelbimbót is keverheti, ha szeretné.

Megjegyzés: : Ne főzzük túl és ne forraljuk meg a kelbimbót, mert büdös és erős szagot fog árasztani, és a kelbimbó állaga is zamatos lesz.

Adagolás: 1 adag

Milyen íze van a kelbimbónak? Olyan íze van a kelbimbónak, mint a káposztának?

Előkészítési idő 15 perc Főzési idő 15 perc Teljes idő 30 perc

Összetevők

  • Kelbimbó
  • Hozzávalók a kedvenc receptjeiből
OLVASSA TOVÁBB Hogyan ízlik a jávorszarvas? Jó ízű a jávorszarvashús?

Utasítások

  1. A választott receptektől függően az ízük nagyon eltérő lehet.
  2. A hiteles eredmény érdekében fontos, hogy olyan receptet válasszon, amely kiemeli az eredeti ízt.
  3. Jó szórakozást a különböző receptekkel és ízpróbákkal való kísérletezéshez!

Megan Johnson szenvedélyes élelmiszer-rajongó és kreatív elme a népszerű blog, a Blog about Food mögött. Megan egy kisvárosban született és nőtt fel, és már fiatalon elkezdődött a főzés és az ízekkel való kísérletezés iránti szeretete. Gasztronómiai útja úgy indult, hogy szakácsiskolába járt, csiszolta tudását és bővítette ismereteit a nemzetközi konyhákról.Megan szakértelmének megosztására és mások inspirálására a konyhában indította el az Élelmiszerről szóló Blogot, hogy egy olyan platformot biztosítson, ahol kifejezheti szeretetét minden kulináris dolog iránt. A csábító ételfotózáshoz és az ínycsiklandó receptek készítéséhez való tehetségének köszönhetően a blogja gyorsan elkötelezett követőkre tett szert.Megan ételhez való hozzáállása az egyszerűségről és az öröm megtalálásáról szól. Úgy véli, hogy a főzés mindenki számára élvezetes élmény kell, hogy legyen, tudásszinttől függetlenül, és a blogja is ezt a filozófiát tükrözi. A gyors és egyszerű hétvégi vacsoráktól a kidolgozott hétvégi sütési projektekig minden alkalomra megfelelő receptek széles skáláját kínálja.Továbbá Megan vágya, hogy különféle kulináris hagyományokat és ízeket fedezzen fel a blogján. Lelkes utazóként kalandjaiból merít ihletet, ételeit pedig fűszerek és összetevők egyedi kombinációival tölti meg. Blogja kulináris útlevélként működik, és anélkül, hogy muszáj lenne, globális gasztronómiai utazásra viszi az olvasókathagyják el saját konyhájuk kényelmét.Meleg és lebilincselő írásmódjával Megan nem csak recepteket oszt meg, hanem értékes tippeket, trükköket és technikákat is közöl, amelyek képessé teszik olvasóit arra, hogy jobb szakácsokká váljanak. Az ételek iránti őszinte szenvedélye, valamint a megbízható és hozzáférhető receptek biztosítása iránti elkötelezettsége megerősítette blogját, hogy az ételkedvelők és a szakácsra törekvő szakácsok számára is elérhető legyen.Amikor Megan nincs a konyhában, ott lehet felfedezni a helyi termelői piacokat, felfedezni a rejtett kulináris gyöngyszemeket a városban, vagy új receptkoncepciókon agyalni. Megan Johnson ragadós lelkesedésével és a jó ételek iránti elkötelezettségével továbbra is inspirálja és örömet okoz olvasóinak, egy-egy ízletes recepttel.